luni, 27 decembrie 2010

CHEC APERITIV

chec aperitiv
Un chec deosebit atat ca aspect cat si ca gust.
L-am facut cu ocazia CRACIUNULUI 2010

Ingrediente :
- 4 oua
- 3 linguri ulei masline
- 100g faina
- 1 lingurita praf copt
- sare
- 250g sunca
- 100g masline feliate
- 1/2 ardei gras rosu
- 1/2 ardei gras verde

Preparare :
Sunca si ardeii se taie cubulete.
Ouale se bat foarte bine pana isi deschid culoarea si devin ca o compozitie spumoasa. Peste ele se adauga faina impreuna cu praful de copt, apoi restul ingredientelor amestecand usor cu lingura, nu cu mixerul.
Se tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor pt 45 min la 180-190 grade.

Dupa coacere se lasa sa se raceasca complet si apoi se feliaza.
Eu l-am facut cu 1 zi inainte de Craciun si l-am pastrat la frigider. S-a mentinut foarte bine.

Chec aperitiv si in sectiune :

chec aperitiv
M-am inspirat de aici

Un comentariu: