joi, 5 mai 2011

DORADA IN CRUSTA DE SARE


Foarte simplu de preparat si extrem de rapid. Nu mai zic cat de gustos e !!!

Ingrediente :
- 2 dorade
- 1kg sare grunjoasa

Umplutura : 1 lime taiat felii si o legatura de tarhon proaspat (daca se poate; eu am avut din cel uscat)

Preparare :
Se incinge cuptorul la 180-200 grade C
Se curata pestii de solzi, se eviscereaza, apoi se taie toate aripioarele de pe burta si spate cu o foarfeca de bucatarie.
In cavitatea doradelor se introduc feliile de lime, precum si tarhonul, dupa care se inchid partile foarte bine (sa stea unite cat mai mult) ca sa nu patrunda sarea inauntru.
Tava de la cuptorul aragazului se imbraca in folie de aluminiu, se pune jumatate din cantitatea de sare, apoi pestele  si cealalta jumatate de cantitate de sare astfel incat pestele sa fie acoperit complet dar capul si coada sa ramana libere, iar cele 2 dorade sa nu se atinga intre ele.
Cu palmele batatorim sarea de pe dorade ca sa se 'lipeasca' cat mai bine de ele.
Apoi dam la cuptor pentru 35-45 min.
Dupa ce sunt gata, inainte de servire se sparge crusta de sare si se inlatura pielea care se va desprinde foarte usor.
dorada in crusta de sare
Rezulta un deliciu.
Desi 1kg de sare inseamna enorm, va asigur ca pestele este sarat atat cat trebuie.
Se poate servi alaturi de o garnitura de orez, legume la aburi sau cartofi natur sau la cuptor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu