marți, 3 mai 2011

RULADA DE PANDISPAN CU LAMAIE

rulada de pandispan cu lamaie
Un gust dulce-acrisor deosebit.

Ingrediente pt 16 felii :

Blat :
- 6 oua
- 180g zahar
- 100g faina
- 1 lingurita amidon
- 1/2 lingurita praf copt

Umplutura :
- 6 foi gelatina
- 150ml vin alb
- 3 galbenusuri
- 100g zahar
- 1 varf cutit coaja de lamaie rasa
- 50ml suc de lamaie
- 250ml frisca
- 2 lingurite praf intaritor de frisca

Preparare :
Gelatina se inmoaie 10min intr-o cantitate mare de apa rece. Se scurge si se dizolva in vin, la foc mic, amestecand mereu.
Galbenusurile se freaca cu zahar, se adauga apoi sucul de lamaie, coaja de lamaie, apoi in fir subtire, incet-incet, gelatina dizolvata. Se da la frigider 30 min.

Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se separa ouale.
Se bat albusurile cu 1 praf sare + 50g zahar.
Se bat galbenusurile cu 130g zahar + 3 linguri apa calduta.
Se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt, urmata de albusuri.
Se aseaza compozitia pe o tava si se niveleaza.
Se coace la cuptor 10-12 min.
Blatul nu trebuie sa se rumeneasca si trebuie sa fie inca moale.

Se scoate pandispanul din cuptor si se rastoarna pe un prosop textil presarat cu zahar.
Se stropeste hartia de copt cu apa rece si se desprinde de pe fund. Se ruleaza blatul cu ajutorul prosopului si se lasa sa se raceasca.

Frisca se bate cu praful intaritor si se inglobeaza crema care incepe sa se intareasca.
Se deruleaza blatul si se unge cu crema, dupa care se ruleaza la loc si se da la frigider pt 2-3h.
Se pudreaza rulada cu zahar si se taie felii.

Nu am reusit sa fac poze in plin proces al executarii ruladei, dar se face foarte simplu urmand toti pasii.




rulada de pandispan cu lamaie

Sursa : Secretele Bucatariei 03/2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu