sâmbătă, 3 decembrie 2011

SOS DE BUSUIOC


sos de busuioc

 Ingrediente :

- 4 linguri ulei masline
- 2 catei usturoi
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita busuioc macinat
- 1 ceapa taiata marunt
- 1 lingurita coaja lamaie rasa proaspat
- 600g rosii decojite
- sare, piper macinat
- 1 praf zahar
- 1 varf cutit piper Cayenne
- 2 linguri busuioc proaspat, taiat marunt



Preparare :
1. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, se zdrobeste usturoiul cu sarea si se adauga ulei. Se inabusa in acesta. Busuiocul impreuna cu ceapa si coaja de lamaie se pun, de asemenea, in tigaie si se prajesc pana ceapa devine sticloasa.

2. Se decojesc rosiile, se taie in bucati mari, apoi se adauga la compozitia din tigaie. Se fierb incet pana se obtine un sos suculent. Se adauga apoi condimentele. Se ia vasul de pe foc si in sosul deja fiert se pune busuiocul proaspat. Rezulta...sos de busuioc.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu